dissabte, 27 de febrer del 2010

No als parcs eòlics a l'Empordà


Aquests darrers dies estem veient en els mitjans de comunicació, el nou "plà" de l'energia eòlica editat per la Generalitat. Aquest plà pretén instal·lar una sèrie de parcs eòlics just al llindar amb la Serra de l'Albera.
Aquest plà ha fet que els alcaldes de la zona proposessin una alternativa a aquesta proposta i ubicar-los al ja degradat corredor d'infrastructures, però en realitat el que estàn fent es cedir el territori quan molts abans s'hi oposaven a qualsevol tipus de ubicació en el seu terme municipal.
No volem una altre ubicació dels molins, simplement es que no en volem veure cap!!
Potser la primera pregunta que ens hauriem de fer és si la comarca és deficitària en energia? No ho sé....però el que si sabem és l'experiència eòlica en altres zones.
Quasi la totalitat d'aquesta energia és llençada ja que únicament s'aprofita el 0,5% de la que es produeix, augmenta considerablement el risc d'incendi en una comarca ja prou seca a causa de la tramuntana, provoca la matança de milers d'aus en el principal corredor migratori entre Europa i Africa, a part del desastre ecològic que comporta provocant la pèrdua dels boscos, desertitzant les zones on es troben instal·lats, així i tot ara mateix és el negoci energètic més rentable.
Està bé apostar per les energies renovables en un món cada cop més contaminat, de moment això no es possible sense alterar el medi, almenys amb el projecte previst a l'Empordà. Si de veritat ens calen tants molins que hi pinta la MAT i viceversa, si cal la MAT que hi pinten tants molins, no sé però aquí ja fa temps que hi ha alguna cosa que fa pudor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada